DSM i Östhammar

Då var 5e deltävlingen av DSM över.

På lördagsmorgonen väcktes jag av regnet som smattrade på husvagnstaket. Det hade regnat hela natten och gjorde det i stort sett hela tävlingen.

Denna tävling bestod av 3st sträckor och vi tjejer i DSM2 skulle köra 3 varv och vi hade 1 timme på oss att köra varje varv.
Kl. 09.22 gick starten för mig. Banan var redan då superhal, spårig och söderkörd. Det kändes riktigt bra på de båda två första stäckorna och jag låg på en 2a plats. På tredje sträckan fastnade jag men låg fortfarande tvåa. Såg på klockan när jag gick i mål på sträcka 3 att jag skulle bli försenad till TK. Jag laddade om och startade på första sträckan på andra varvet. Hann inte köra mer än ca 100m så stod jag på huvudet. Riktigt läskig vurpa. Skärmen på hjälmen gick sönder och mitt knä mådde inte bra efter den vurpan. Men jag gav mig inte utan jag fortsatte. Hela jag var insmetad i gegga och det var inte det enklaste att hålla i styret och hålla sig kvar på hojen. Snabbt efter den sträckan bestämde jag mig för att byta kläder och stövlar, vilket jag skulle tjäna på. Ombytt och fräsh startade jag på stäcka två och det kändes riktigt bra igen. Det flöt på ända tills någon minut innan målet. Jag kom ur spår och ramlade ner i ett djupt dike. Hojen låg upp och ner och intrasslad i en massa småträd och sly. Jag kom verkligen inte där ifrån. Jag sprang baklänges längs spåret upp på flygrakan för att kolla om någon stod där som kunde hjäpla mig lös. Men ingen där så det var bara att springa tillbaka och ge sig f'*n på att man skulle ta sig lös. Många minuter gick men jag tog mig till slut upp därifrån och kunde fortsätta. Skyndade mig snabbt på med nya handskar och glasögon och körde till sträcka 3. Riktigt sönderkört var den denna gång. Jag fastnade rejält, tappade kedjan och hjäplte två småkillar att komma lös pga att de fastnat med hojarna och behövde hjälp. Körde vidare och in i mål på även denna sträcka och var riktigt försenad till TK. Detta varv hade bara krånglat för mig, kändes inte roligt. Men det var bara att fortsätta ut på det sista varvet och tänka positivt och inte ge upp, tävlingen var inte över än. Denna gång rullade det på på sträcka 1 utan större misstag, även på andra stäckan. Gick i mål på andra sträckan och funktionärerna sa att jag gått i mål. Utan att köra 3e sträckan? Var den sträckan struken, eller? Tänkte jag. När jag kom till depån sa folk att sista sträckan inte alls var struken. Varför sa dom då till mig det var målgång för mig nu? Pratade med flera av tjejförarna i min klass och alla var som frågetecken och ingen visste någonting Fick sedan reda på att ingen av tjejerna i min klass förutom Jessica hade klarat respittiden. Så den ända som fick poäng denna tävling var Jessica. Stort grattis till henne som klarade detta! Även ett stort grattis till att hon blivit årets DSM-mästarinna.

Denna tävling var en enormt bra genomkörare. Jag var riktigt besviken på mitt andra varv. Speciellt när jag såg mina tider på första varvet. Hade andra bästa tiden på samtliga sträckorna på första varvet. På sista varvet hade jag 3e bästa på första sträckan och på andra sträckan hade jag andra bästa tiden igen. Dessa tider var jag riktigt nöjd med. Kändes kul att det gick så pass bra även fast jag inte trodde det.


Gävle-Dala Sommarcup i Falun

Halloj!

Igår gick sommarcupen i Falun. Jag kände mig riktigt åksugen, så det skulle bli kul. Dessutom sa folk att banan var riktigt fin. Starten gick och allt flöt på hela tiden och banan var rolig, dock var den en aning hal och man fick x antal kast på de hala stenarna. Vann tjejklassen och körde fortare än ett gäng killar/män/gubbar :) Det som inte kändes bra var mitt knä som jag gjorde illa i Njurunda. Högg till varje gång jag satte ner foten eller tog i mot mig i backen. Hoppas det går över snart bara... Nog om det.

Idag åker vi ner till Östhammar, ska köra näst sista DSM-tävlingen där i morgon. Ska bli riktigt kul. Är laddad som tusan! Är denna gång en Typ 1 tävling. Ligger just nu på delad 3e plats i tabellen så nu gäller det att hålla i gasen!

Berättar hur det gick efter tävlingen.

Sommarcupen Söderhamn / Njurunda SM

Sommarcups tävlingen i Söderhamn hade jag sett fram emot jättemycket, gillar verkligen den banan. Starten gick och allt gick bra ända tills andra varvet. Jag låg tre minuter före andra tjejen i Tjejklassen och allt kändes superbra. I mitten på andra varvet vet jag inte vad som hände, jag kom in på helt andra tankar och blev mycket okoncentrerad, vilket ledde till att jag gjorde ett fel spårval och fastnade. Det tog bra många minuter innan jag var lös. Tillslut kom jag lös och hade blivit omkörd av i stort sett alla som jag kört om tidigare. Det var bara att köra på igen. Jag kom ikapp flera stycken och jag kände att jag hittade flytet igen. Men åter igen på 3e varvet försvann koncentrationen IGEN:S Även denna gång gjorde jag ett fel spårval och fastnade igen... Fick hjälp av två tjejer i skogen men jag lyckades inte ta mig lös. Jag lämnade hojen och började gå mot depån för hjälp. Fick hjälp att bryta lös hojen och därefter bestämde jag mig för att inte fortsätta. Detta pga att mitt stora mål denna vecka var att köra SM i Njurunda och jag hade ingen lust att köra slut på mig själv genom att slita lös hojen.

Kl 10.45 gick starten för mig i Njurunda. Jag kände mig riktigt taggad. Dagen innan gick jag gräsprovet och enduroprovet för att jag skulle förbereda mig på vad som kommer. Gick dock inte transporten, vilket jag borde ha gjort om nu det hade gjort mig klokare. Kan säga att denna tävling är den tuffaste och jobbigaste jag någonsin har kört. På transporten kunde man inte köra motorcykel utan en stor del av den fick man bära/slita/lyfta motorcykel. När jag tillslut, på något sätt lyckades ta mig igenom transporten väntade gräsprovet. Det var bara att starta och köra i mål på första SS1, allt kändes bra förutom att orken inte var på topp. Jag körde vidare, startade på SS2 och SS3. Crossprovet, SS3, var det provet som jag tyckte var svårast samtidigt som jag tyckte det var den roligaste. Extremprovet på streckan är något jag inte är så superduktig på, hann ramla x antal gånger och tappa kedjan innan jag var i mål. Jag gick i mål på första varvet och jag var ganska så jäätte trött. Men beslöt mig för att fortsätta. Under transporten denna gång fastnade jag ordertligt och jag kunde inte ta mig lös. Jag vilade ett bra tag i blåbärsriset och visade alt.spår för de övriga förarna. Tillslut kom en kille och hjälpte mig lös. Därefter kunde jag äntligen fortsätta. Lyckades ta mig till SS4 och starta på den. Var riktigt trött efter transporten, körde fast i ett spår på provet. Jag körde vidare och på en rakstäcka strax innan mål fick jag ett kast och gled av fotpinnen och satte ner benet stumt i backen så knät böjdes bakåt. Det gjorde RIKTIGT ont kan jag lova. Trodde inte jag skulle kunna fortsätta efter det. Men efter ett tag släppte smärtan och jag körde i mål. Startade på SS4, enduroprovet, hjälpte till att "paddla" med fötterna på stenar uppför en stenig backe. Kände att smärtan i knät kom tillbaka ganska rejält. Någonting måste ha hänt i knät. Passade på att tappa kedjan ännu en gång. Körde vidare in i mål på streckan trots smärtan. Därefter beslöt jag mig för att bryta. Att köra extremprovet med den smärtan är nog ingen smart idé, jag var glad att jag hade tagit mig så pass lång i tävlingen ändå. Startade tyvärr inte dagen efter pga knät. Nya tag till nästa år?   

Idag har det gått fyra dagar sen tävlingen i Njurunda och jag är vrålförkyld. Så nu är jag hemma och kurerar mig. Blir tyvärr ingen tävling för mig i morgon i Sommarcupen. Bättre att jag blir frisk till den 22a augusti då näst sista DSM tävlingen går i Östhammar. Kan även tala om att knät känns mycket bättre, åkte nog på en rejäl sträckning. Är dock inte helt bra med betydligt mycket bättre!

Hej svejs!

DSM/USM i Åsätra


Hejsan!

Här kommer en rapport från en inte allt för glad tjej.



Tävlingen i lördags hade jag verkligen sett fram emot, men gick inte alls så bra som jag hade hoppats på. Vi skulle köra 5 varv. De första varven gick ganska bra, låg och fightades om 3e platsen. Men sen vände det. Blev som att vända på en hand. Hittade inget flyt alls och ramlade Hela tiden. Orken fanns där men det gick verkligen inte att köra. Självförtroendet sjönk men jag försökte tänka positivt och bara kämpa på. Tog mig i mål på en 9e plats, vilket jag inte alls är nöjd med.


Jag hade helt enkelt inte alls en bra dag. Även motgångar måste man ha. Nu har jag haft det så det räcker känner jag så nu är det bara för mig att ladda om för nästa tävling som är i Söderhamn nu på torsdag, en riktigt rolig bana. Därefter ska jag köra Njurunda SM som går i helgen och håller på i två dagar. Ser detta som en riktig utmaning, men det ska bli kul!


Grattis till Jessica Jönsson som kom 1a, Jessica Malcomsson 2a och Paulina Andersson 3a på tävlingen i Åsätra.


Nu ska jag ladda om batterierna inför kommande tävlingar och framför allt till nästa DSM-tävling som går i Östhammar den 22 denna månad.


Mvh Sandra

RSS 2.0