DSM final & Visentjakten i Avesta

I helgen gick finalen i Dam-SM. Att Jessica Jönsson skulle bli totalvinnare var redan klart. Men övriga placeringar var inte klart. Som sagt låg jag på delad 3e plats tillsammans med Sanna Bergman.

Flera dagar innan denna tävling har jag varit riktigt laddad och nervös. Det skulle bli otroligt spännande. Förkylningen hade tyvärr inte lämnat mig så det var det största bekymret under tävlingen. Orken fanns inte där till 100% men det var bara att kämpa på.

Tävlingen bestod av 3st sträckor som vi skulle köra 2 gånger. Låg på 3e plats efter första varvet. Men tappade den placeringen till Jessica Malcolmsson på andra varvet pga några misstag. Körde in på en 4e plats, vilket jag är otroligt nöjd med. Precis efter målgång hade jag ingen aning om hur totalen i DSM skulle se ut. Minuterna gick och spänt väntade jag på resultatet. Min 4e plats räckte till att komma 3a totalt i Dam SM 2009!!!! :D Finns inga ord som kan beskriva hur glad jag var över att ha lyckats med mitt mål. Jag har haft en del motgångar på tävlingarna men jag har kämpat på ändå och detta gav mig en bronsmedalj! Ett stort grattis till Jessica Jönsson total 1a, Paulina Andersson total 2a och Jessica Malcolmsson som kom 3a på tävlingen!

Vill passa på att tacka min mentor Vanja Kollmann för det hon skrivit på sin hemsida, kollmannracing.com!



På söndagen tävlade jag igen i Visentjakten. Jag körde i långmotion, och vi körde då lika mycket som vi gjorde på lördagen. Det behövs mycket åkträning nu innan alla "långlopp".


Crossträning och sjukling



Nu är det ett tag sen jag skrev igen. Var och körde cross på jämmerdalen förra onsdagen. Riktigt kul var det och superfint väder. Denna sommar har i största del bestått av tävlingar och träningar i fultväder och en massa leråkning. Så äntligen fick man lite "finåkning" i fin vädret!:) Det ända som inte kändes bra var mitt spökande knä. I innerkurvorna när jag stötte i kändes det inte bra. Men efter att jag provade ett annat bättre knäskydd kändes det mycket bättre. Var som sagt jättekul att köra!

Har fått mitt knä ompysslat och omplåstrat några gånger så det känns myyyycket bättre än va det har gjort. Känns riktigt bra att det går åt rätt håll.

Blev tyvärr inget träningsläger för min del förra helgen. Dagen efter cross träningen blev jag vrålförkyld igen!:S Och är/har varit det sen dess, hoppas verkligen jag hinner bli hyffsat bra till i helgen eftersom det är sista DSM-tävlingen på lördag i Avesta. Tänkte även köra Visentjakten på söndagen som är på samma bana som tävlingen på lördag. Måste bli mycket hojåkning nu innan Ränneslätt, GGN och slutligen Novemberkåsan. I DSM tabellen ligger jag på en delad 3e plats tillsammans med Sanna Bergman. Håller på och laddar för fullt och fixar hojen innan helgen. Måste byta koppling också. Pappa testade hojen igår och upptäckte att kopplingen slirade som bara den, igen... Hur länge har jag åkte såhär den här gången. Det är väl ändå någonting jag borde lärt mig vid det här laget. Hur som helst så ska bli riktigt kul att köra i helgen, tycker verkligen om den banan! Så i helgen ska det gaaasas!:)



Här kommer lite bilder från körningen på jämmerdalen:














Gävle-Sommarcup final i Hedemora

Bättre sen än aldrig att uppdatera lite!;)

I lördags gick finalen på Gävle-Dala sommarcup i Hedemora. Kollade banan innan starten och den såg ganska blöt ut, men eftersom motion skulle starta före oss (tjej, elit och junior) och att det blåste ganska mycket så skulle nog banan torka upp lite. Det var nog rekordmånga tjejer som startade denna tävling. Vi var 7st som körde i tjejklassen, vilket var superkul. I tabellen så låg jag på en andra plats. Har missat flera tävlingar pga av operation i handleden och sjukdom, så min chans att vinna cupen var inte stor. Hur som helst så var det en superrolig bana. Fick dock ont i knät x antal gången, men hoppas på att det blir bra någongång. Jag och Carolina hade en fight från start till (nästan in i) mål. Ca 1 min innan mål gled jag ner med bakhjulet i ett spår och fastnade... inte bra. Carolina körde då om mig och vann tävlingen. Grattis till vinsten! Även grattis till att hon blev totalvinnare i Tjejklassen! 


                     Sandra Lysén                             Carolina Lindgren                          Sanne Larsson

I tisdags var jag ute och sprang en sväng för första gången ordentligt efter att jag gjorde illa knät för ca 3 veckor sen. Kändes ganska bra, men lite ostabilt. Igår onsdag var jag på min första innebandyträning för denna säsong. Det var iallafall ingen hitt för knät kan jag lova. Provade spela ett tag men hoppade sedan den träningen och sprang en sväng ute i stället. Var även till läkaren i veckan, han sa att jag troligt vis sträckt ledbandet ordentligt och det kommer ta ett tag innan det blir helt bra. Han sa åt mig att äta värktabletter med anti-inflammatoriska egenskaper och träna lugnt.

Idag blir det iallafall en sväng ut med hojen. Är bara två veckor kvar tills DSM finalen i Avesta, den 19/9!
Nästa helg ska jag på träningsläger i Enköping, ska bli riktigt kul!

Simma lugnt! Hejsvejs!

RSS 2.0