Mentorskap 2009!

Hej!

År 2001 började Vanja Kollmann köra enduro. Med en stor envishet och träningsvilja etablerade sig Vanja ganska snart i Damenduron. Sedan dess har sporten vuxit ordentligt och från att vara Riksmästerskap till svenskt mästerskap och med upp till över 50 deltagare i vissa tävlingar. Internationellt sett har intresset också vuxit. Nu finns det en klass i Lag-VM för tjej/damlandslag och 2009 kommer det att för första gången köras individuellt VM för tjejer. En anledning till denna utveckling är att tjejerna väcker stor uppmärksamhet och mediabevakas noga i denna mansdominerade sport.

Vanja har bla fina medaljer i Lag -VM och vinster i USA. Hon är en sann ambassadör för sporten som värdesätter hårt arbete och sportmannaskap.

Framtid:
Även om Vanjas motorcykelkarriär har kantats av många fina framgångar så har den ett slut. Innan det kommer att ske vill hon hjälpa nya tjejer som vill lyckas och har rätt attityd och vilja.
Detta kommer att ske på ett sätt som är väldigt vanligt inom motorsport i vårt östra grannland, Finland. Där har man nämligen en gedigen tradition av mentorskap. Det finns många exempel på detta bland annat inom rallysporten där Tommi Mäkinen har stöttat Mikko Hirvonen i början av hans karriär. Ett annat exempel är Mika Häkkinen och Kimi Räikönnen. Denna attityd och vilja att hjälpa en yngre förmåga är inte bara hedersamt utan också ett sätt att utveckla och föra sporten framåt. Tänk er själva att inte behöva göra samma misstag som alla gör i början utan att ha en mentor som kommer med värdefulla erfarenheter och tips så att träning och tävling kan optimeras i ett tidigt skede. Lägg där till tillgången på ett kontaktnät hos en etablerad förare och då kan man snabbt räkna ut att det finns en mängd saker att vinna på detta koncept.

Det är därför Vanja Kollmann inleder ett samarbete med Sandra Lysén under 2009.

Mvh Robert Tranberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0